Trodnevna delavnica za osebnostno rast
Notranja dinamika – Jaz v odnosu do sebe in drugih

Kraj poteka: Ljubljana, Center Eduko, Ulica Pohorskega bataljona 55a

Urnik delavnice:

petek, 19.01.2024
zvečer od 17.00 do 20.00
sobota, 20.01.2024
dopoldne od 9.00 do 12.00
popoldne od 14.00 do 17.00
nedelja, 21.01.2024
dopoldne od 9.00 do 12.00
popoldne od 14.00 do 17.00

Cena: 445 EUR na osebo


Za odnos kot rdečo nit delavnice sem se odločila, ker se globoko strinjam z izjavo večkratnega doktorja znanosti, psihoterapevta in ustanovitelja integrativne psihoterapevtske smeri dr. Petzolda, ki poudarja pomen odnosa za naše psihično in seveda tudi fizično zdravje: »V odnosu zbolimo in v odnosu se pozdravimo«.

Pomena dobrega in ljubečega odnosa staršev in drugih pomembnih oseb za zdrav razvoj otroka in seveda odraslega ni potrebno posebej poudarjati. A čeprav se ga zavedamo, smo pogosto vseeno presenečeni, ko ugotovimo, kako močno vplivajo zgodnje izkušnje na naše sedanje vedenje in čustvovanje.

Marsikdaj se ujamemo pri besedah in dejanjih, za katere smo si tako sveto obljubili, da jih ne bomo nikoli izrekli ali storili, ter da mi že ne bomo taki (kot strogi oče ali popustljiva ali tečna mama), zdaj pa sami s seboj in seveda tudi z našimi ljubljenimi počnemo prav to.

Cilj delavnice je poglobiti razumevanje vpliva prevladujočega življenjskega okolja, v katerem smo odraščali, na naš sedanji odnos do sebe in drugih. Ta vpliv se lahko skozi življenje kaže kot naše temeljno razpoloženje (zaskrbljenost, strah, depresivnost, zaupanje, optimizem itd.) ali kot naša temeljna življenjska pravila (nikoli ne izstopaj, kaj bodo rekli sosedje, nikomur ne smeš zaupati, vsi moški so enaki) ter naš vrednostni sistem.

Delavnica želi poglobiti zaznavanje (npr. čutim pritisk v glavi), dojemanje (vse v meni se upira temu, kar sedaj slišim), razumevanje ali interpretacijo (težko sprejmem, da se imam pravico postaviti zase, to se ne spodobi, ne zaslužim si ...) tega, kar se ta trenutek dogaja znotraj nas.

Ko to zaznamo, dojamemo in razumemo, se nam odprejo vrata za spreminjanje starih ter učenje novih miselnih in čustvenih vzorcev. TO JE OSVOBAJANJE.

Topel objem in prisrčno vabljeni!

Jana Rijavec, Integrativna geštalt psihoterapevtka


Prijave

Prijava na posamezno delavnico je mogoča na sedežu podjetja ali preko telefona na številko 031 302500. Prijava je možna do zapolnitve delavnice. Cena delavnice je plačljiva ob prijavi. V primeru prenizkega števila prijavljenih za posamezen termin si pridržujemo pravico do odpovedi delavnice (z vračilom prijavnine).

S kandidati, ki bi se želeli vpisati v delavnice in do sedaj še niso bili vključeni v individualno ali skupinsko terapijo, se bomo dogovorili za eno ali po potrebi več terapevtskih srečanj, na osnovi katerih bomo ocenili in predlagali vključitev v skupino ali nadaljevanje individualnih terapevtskih srečanj.